TID - The Network for Design Lovers
Italiano Inglese Russo
Green luxury on Mulholland Drive
share:
ti piace Like

Near the intersection between Mulholland Drive and Benedict Canyon lies a 2100 sqm property that has been renovated and enhanced by celebrity interior designer Kari Whitman. The astonishing mansion is much more than a beautiful place, it is actually an example of green design: flooring is eco-friendly and made out of recycled wood, and so are the custom pieces of furniture, mainly produced by local craftsmen. The dining room is framed by criss-cross open walls made of 3000 small pieces of recycled wood, with a pivoting glass door that leads to the kitchen where recycled materials still take over. Living room and library are linked by an original cargo door from the fifties, selected by Whitman and painted by a local artist.

The entrance is characterized by a suspended hand blown glass wall, with copper and silver details that create an iridescent, luminous, almost fairy atmosphere. Pleather and Ultrasuede upholster several areas of the property, bringing a refined elegant feel with no cruelty attached. Walls feature different unique finishes, such as a soft, smooth Italian plaster mixed with marble dust and stainless steel. The result is a steel grey-blue finish with a different sheen from each direction. Onyx from Southern Italy was also used and illuminated for warm walls that glow.
Technology is another strong player in the project, with cutting-edge appliances and fixtures in the large Media
Room and throughout the home, as well as European tile and nana doors. Outside, a stepping stone pond leads guests to the front door over a mosaic pool and waterfall. Moreover, the outer space serves many different purposes, with a new glass mosaic swimming pool and fountain, fire pit, kitchen and dining areas to take advantage of the magnificent views. Whitman also designed the custom outdoor furniture surrounding the pool and in the outdoor dining room.

INFO: kariwhitmaninteriors.com

PHOTO COURTESY: Kari Whitman Studio


Article by

Scroll to Top